Schulden

Voor een vlottere

betaling van facturen

Krijgt u als ondernemer te maken met wanbetalers? Of lukt het even niet om al uw rekeningen betaald te krijgen? Vervelende situaties, maar met advies en bijstand van een advocaat is het mogelijk om uit deze negatieve spiraal te komen. We helpen zowel particulieren als ondernemers met onbetaalde facturen.

Incasso

Onbetaalde facturen en wanbetalers zijn een bedreiging voor de cashflow van elke onderneming. Daarom zijn gespecialiseerde advocaten onmisbaar wanneer u met zulke situaties te maken krijgt. We gaan op een discrete maar kordate manier met uw openstaande rekeningen aan de slag. We proberen het bedrag te innen via schriftelijke en telefonische aanmaningen. Wanneer dat niet lukt, gaan we, als u dat wenst, over tot gerechtelijke maatregelen. Het uitgangspunt voor Adverum advocaten is even rechtlijnig als simpel: de wanbetaler betaalt.

GRP

De GRP (Procedure gerechtelijke reorganisatie) geeft ondernemingen in moeilijkheden de kans om op een gestructureerde wijze deze periode door te komen, om zo alsnog hun bedrijf te redden en een eventueel faillissement te vermijden. De onderneming wordt daarbij tijdelijk beschermd tegen schuldeisers.
Adverum begeleidt u en uw onderneming op de weg naar en bij het verzoek tot het opstarten van een dergelijke procedure gerechtelijke reorganisatie.

Faillissementen

Wanneer uw bedrijf in financiële moeilijkheden zit, geven wij u eerlijk en menselijk advies over de mogelijke stappen die u kan zetten. Het faillissement aanvragen, kan een uitweg bieden. We begeleiden u dan door de hele procedure. Bovendien zijn mr. Caroline Talloen en mr. Albert Coppens als curatoren verbonden aan de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde.

Collectieve schuldenregeling

Hebt u te maken met

  • een grote schuldenberg die u niet alleen bedwongen krijgt?
  • opeenvolgende bezoeken van gerechtsdeurwaarders en de bijhorende beslagen?
  • steeds oplopende interesten en kosten?
 

Dan is een collectieve schuldenregeling mogelijk een passende oplossing voor u.

Een collectieve schuldenregeling is een gerechtelijke procedure die u vrijwillig opstart bij overmatige, structurele schuldproblemen. De rechtbank stelt dan een schuldbemiddelaar aan die uw inkomen beheert. Zo betaalt u, in de mate van het mogelijke, uw schulden terug terwijl u nog een menswaardig leven kan leiden. Mr. Gill Van der Borght is als schuldbemiddelaar verbonden aan de arbeidsrechtbank van Gent, afdeling Aalst.

Faillissementen

 

Overweegt u een verzoek tot collectieve schuldenregeling? Op ons kantoor werken erkende schuldbemiddelaars die jarenlange ervaring hebben in collectieve schuldenregelingen. Contacteer ons gerust voor verdere informatie en/of de opmaak van een verzoekschrift.

Maak kennis met onze experten

Problemen met onbetaalde facturen?

Keep calm and call your lawyer